Selectează o Pagină

FII DONATOR!

1. Redirectionează  2% din impozitul pe venit către Asociaţia Casa de Femei Creştină Germană Estera şi susţine serviciile de “adăpost” şi “recuperare” pentru victimele violenţei în familie!

Cont în LEI  RO29 RNCB 0231 0196 0542 0001  deschis la Banca BCR Mediaş, CUI 15830665

Nu te costă nimic, cu un simplu gest, decizi destinaţia banilor tăi!

Aceasta este o opţiune pe care ţi-o permite legea şi nu te costă nimic în plus: din suma pe care o datorezi statului, Trezoreria va vira către noi 2%  dacă bifezi această opţiune. Multe femei şi copii suferă la un moment dat în viaţă violenţa fizică, psihologică sau sexuală, aşa că cei 2% pe care alegi să îi direcţionezi programului nostru pot salva chiar viaţa unei persoane apropiate ţie (mama, fiica, sora, prietena). Noi oferim susţinerea necesară unei persoane pentru a ieşi din situaţia de violenţă şi pentru a rupe cercul vicios care  duce la repetarea violenţei. Deşi suntem un serviciu social acreditat nu beneficiem de fonduri de la stat.

Ce trebuie să faci?

25 mai a fiecărui an este termenul limită pentru depunerea declaraţiilor de impozit prin care poţi redirecţiona 2% din impozitul tău anual către o organizaţie nonprofit. Dacă nu alegi această opţiune, suma respectivă este colectată şi administrată de către stat.

În funcţie de sursa ta de venit, descarcă şi completează Formularul 230 sau Formularul 200, în comformitate cu:

  1. Dacă eşti angajat şi întregul tău venit este reprezentat de salarii, completează formularul 230, intitulat “Cerere privind destinaţia sumei reprezentând până la 2% din impozitul anual”. Dacă nu ştii ce sumă corespunde celor 2% din venitul tău, poţi lăsa spaţiul liber, autorităţile fiscale îl vor calcula. Expediază Formularul 230 pe adresa Autorităţii Fiscale de care aparţii (adresa de domiciliu) sau depune formularul în persoană înainte de 25 mai!
  2. Dacă eşti anagajat şi ai alte venituri pe lângă salariul principal, sau dacă esti liber-profesionist/PFA, completează formularul 200Declaraţie specială privind veniturile realizate în anul …”. Expediaza Formularul 200 pe adresa Autorităţii Fiscale de care aparţii sau depune formularul în persoană înainte de 25 mai ….!

Vă mulţumim pentru sprijinul acordat!

2. Dacă ai o afacerea înregistrată în România 

Direcţionează 20% din impozitul tău pe profit până la sfârşitul anului în curs către serviciile noastre, prin semnarea unui Contract donaţie bazat pe legea 32/1994 pentru Sponsorizări.

Agenții economici au posibilitatea de a redirecţiona o parte din impozitul pe profit către organizații neguvernamentale ce desfășoară activități sociale ce vin în spijinul comunității.

Baza legală care permite acest lucru este Cod Fiscal prin prevederile art. 21 alin. (4) litera p):
“Următoarele cheltuieli nu sunt deductibile: p) cheltuielile de sponsorizare şi/sau mecenat şi cheltuielile privind bursele private, acordate potrivit legii; contribuabilii care efectuează sponsorizări şi/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi cei care acordă burse private, potrivit legii, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente în limita minimă precizată mai jos:

  1. 3 la mie din cifra de afaceri; pentru situaţiile în care reglementările contabile aplicabile nu definesc indicatorul “cifra de afaceri” această limită se determină potrivit normelor;
  2. 20% din impozitul pe profit datorat.”

Vă mulţumim pentru sprijinul acordat!

Susţineţi un serviciu specializat pe combaterea violenței în familie!

Atunci când redirecţionaţi cei 20% din impozitul pe profit, alegeţi să investiţi în prevenirea şi combaterea violenţei în familie!

Date pentru viramentul bancar:

(Cont Bancar: RO29 RNCB 0231 0196 0542 0001 deschis la BCR Mediaş pe numele organizației noastre Asociaţia Casa de Femei Creştină Germană Estera, cod de identificare fiscală 15830665)

Pentru o imagine mai clară a activităţii Asociaţiei Casa de Femei Creştină Germană Estera, vă invităm să parcurgeţi Rapoartele de activitate din ultimii ani pe care le găsiţi în secţiunea “Despre noi”, de pe acest site.

Decizia dumneavostră de a redirecţiona ne poate ajuta să sprijinim beneficiarii/beneficiarele Asociației, oferindu-le atât servicii primare (găzduire, hrană, îmbrăcăminte, etc) cât şi servicii specializate (de informare, consiliere socialăjuridică și psihologică, asistenţă medicală, reintegrare socială şi profesională, decontarea certificatelor medico-legalereprezentare în instanţă, etc.),

Nu vă costă absolut nimic. Banii care s-ar fi dus la bugetul de stat merg către cauza pe care o susțineți. Perfect legal. Trebuie semnat un Contract donaţie înainte de sfârșitul anului.

Orice ajutor financiar, oricât de mic, venit din partea dumneavoastră, va ajuta Asociaţia să devină din ce în ce mai puternică, să îndeplinească obiectivele propuse şi să ajute în continuare femeile afectate de violenţa domestică.

Pentru mai multe informaţii ne puteţi contacta la tel. 040 721162093 sau e-mail: casaestera_2005@yahoo.de

Mulţumim tuturor celor care au încredere în noi şi ne sprijină prin redirecţionarea a 2% din impozitul anual pe venit sau agenţilor economici care redirecţionează 20% din impozitul pe profit.

Vă mulţumim pentru interesul acordat şi vă stăm la dispoziţie.

Cu consideraţie,

Fronius Elfriede, Preşedinte

%d blogeri au apreciat: